Tæpper i rolige eller sprælske farver er med til at definere funktionerne i et rum. Tæpper kan ligge under sofagruppen, under spisebordet, i børneværelset, på kontoret, i soveværelset og på gangarealer. Og de skal være større end man tror..

 

FET_Liebhaverboligen_Tæpper_stribet løber

Tæpper af affald er både eksklusive og bæredygtige. Materialerne er læder, bomuld, cykelslanger og plast fra for eksempel plastkrus og sodavandsflasker. Tæpper og løbere sælges af det danske firma www.rugsolid.dk og fås i klassiske sorte, grå og hvide nuancer samt i flere pastelfarver. Den stribede løber er ideel til en entre og koster 249 kr. 

 

 

Løse tæpper er populære, blandt andet fordi de fleste danskere ønsker sig vaskbare gulve af træ eller klinker. På disse kan man lægge store og små løse tæpper til at bløde vægges og lofters hårde flader op.

”Når folk skalerer ned på andre tekstiler som for eksempel gardiner, tjener tæpper et godt formål”, mener arkitekt Lene Arlund, Hellerup.

Hun bruger i stigende grad løse tæpper til indretning hos private kunder såvel som i kontormiljøer. Tæpperne forbedrer akustikken og tilføje varme, blødhed og stemning:

”Tæpper skaber rum. Med dem kan man lave et areal, hvor man samler bestemte funktioner på ét sted og definerer afgrænsede områder i et stort rum som en stue”, fastslår hun og tilføjer:

”Jeg bruger næsten altid tæpper under siddegrupper. På den måde laves en ø til hygge og tryghed, så man ikke flyder frit. Og her er det bedst med et meget stort tæppe eventuelt lavet efter mål til formålet. På det tæppe bør hverken sofa eller stole rage uden for. På den måde undgår man også, at sofaen glider rundt”, lyder det fra arkitekten.

Effekten af tæpper er også dekorativ. Og man kan sprælle lige så meget eller lidt, som ens personlighed tillader:

”Vildt eller forsigtigt afhænger af sammenhængen. Har hjemmet rolige vægflader og tekstiler, kan det være flot med et mønstret tæppe til at lyse op. Et ensfarvet tæppe kan derimod skabe ro i rum med mange elementer som billeder, mønstre, tapeter og tekstiler. Man kan eksperimentere i en gang, hvor man ikke opholder sig så længe ad gangen. I stuen er der mere behov for ro”.

 

………………………………………………………………………………………………………………………….

Også til andre rum

GANGAREALER. Tæpper og løbere kan med fordel bruges i entre og mellem køkken, entre og stue mm.  Her klaprer man af sted med sko og kan få brug for noget lyddæmpende.

 

SOVEVÆRELSE. I soveværelset er det rart at træde ud af sengen ned på et tæppe frem for på det kolde gulv. Desuden kan man placere et langt tæppe foran en skabsvæg for at have noget blødt at stå på, når man vælger tøj.

 

BØRNEVÆRELSE. Et legetæppe til at sidde på midt i rummet er en gevinst i et børneværelse.  

 

ALRUM. Et stort tæppe under spisebordet vil samle området bedre end flere små tæpper, der skaber visuel uro.

 

KONTOR. Et fladvævet tæppe under drejestolen er et fint alternativ til et plastunderlag.

 

………………………………………………………………………………………………………………………….

 

FET_Liebhaverboligen_Tæpper_Pinocchio Multicolour Ø90

Den moderne klassiker ”Pinocchio” er designet af Rolf Hay i 2007. Det runde tæppe fås i 90 cm diameter til knap 1700 kr. og i 140 cm til knap 5000 kr. Der fås også 200 cm stort. Tæppet er sammensat til en cirkel af flere hundrede filtkugler i klare farver. Det fås i flere farvekombinationer. ”Pinocchio” fremstilles i Nepal og forhandles både af møbelhuse og netbutikker.

 

………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Sådan holdes tæppet rent

 

-Uldtæpper renses og imprægneres. De kan også lægges fladt ud i sneen

-Sørg for grundig støvsugning og ryst og bank med tæppebanker

-Send tæpper til tæpperens, lej en tæpperensemaskine eller send bud efter et professionelt tæpperenserfirma.

 

Her kan vi give vores bedste anbefalinger til www.overholtchemdry.dk