Hvis du hører til den store gruppe danskere, som synes det er svært at nå at indtage de 600 gram frugt og grønt om dagen kan du overveje at juice nogle af dem. Og hvorfor ikke gøre juicen så sund som mulig uden, at det går udover smagen. Når du juicer er et godt princip at min. 60 % skal udgøre grøntsager og max 40% må komme fra frugt. Her kommer en juice, som er sund, smager godt og hvor den sunde røde peber er hovedingrediensen.

 

FET_Liebhaverboligen_Sundhedsværkstedet_Opskrift_Sundhed_Orange_FullSizeRender

 

Røde pebre frugter er en powerful antioxidant, som bidrager til et stærkt immunforsvar pga. det store indhold af vitaminerne C, B og E. Mad der indeholder C vitamin indeholder collagen, som hjælper kroppen til at holde en friskhed i huden, det styrker dit hår og dine negle og C vitaminet fremmer også optagelsen af jern. Peberfrugterne indeholder også B- og E-vitamin og mineralet Kalium. Afslutningsvist skal det nævnes at peberfrugtens vitaminer er vandopløselige og det vil sige, at det kroppen ikke kan anvende udskilles, så derfor kan du ikke spise for mange.

Her kommer en opskrift på en juice, som er har fået navnet Orange sundhed. Her spiller de røde pebre hovedrollen.

 

Du skal bruge:
2 røde pebre
1 fennikel
1/2 melon
1 citron

 

Denne juice på ca. 250 ml svarer til 2 om dagen.

Når du juicer grøntsager og frugt fjerner du stort set alle fibre. Du kan derfor overveje at drysse lidt hampefrø i din juice, så får du lidt at tygge på, fibre, protein og mæthed.

 

………………………………………………………………………………………………………………………….

FET_Liebhaverboligen_Sundhedsværkstedet_Opskrift_Sundhed_OrangeSHCamilla-5

 
Camilla Grønnegaard Christoffersen, Liebhaverboligens sundhedsekspert, cand.merc HRM, bachelor i psykologi, ernæringsrådgiver, certificeret Raw Chef, fitness instruktør, mindfullness instruktør og life coach.
 
Har siden 2009 drevet Sundhedsværkstedet og HR virksomheden camillachristoffersen.dk – begge med det formål at hjælpe mennesker til udvikling for der igennem at skabe positive forandringer. Eksempler på forandringer kan være ønsket om en bedre trivsel, mere glæde, finde sine styrker, bruge sine kompetencer på nye måder, bedre sundhed eller måske en forbedret kondition.
Se mere på: www.sundhedsvaerkstedet.com
………………………………………………………………………………………………………………………….