Lyset i vores hjem er vigtigt for vores ve, vel, positivitet og ikke mindst de herlige hyggestunder med familie og venner. Udover at lamperne, særligt i mørkere tider, lyser vores verden op for os , bringer de også det æstetiske smukke design i lækre materialer og legende løsninger ind i vores hjem. iBoligens boligredaktør Trine Nørgaard giver dig her sæsonens lampenyheder anno 2015 og viser dig, hvilke lamper og designs du bør holde særligt øje med, hvis du er på udkig efter en ny af slagsen.

 

FET_Liebhaverboligen_Indretning_design_Zero-Fog-miljoe-HR

 

Den lysende måne

Den mundblæste glaspendel Fog er designet af Front Design for Zero. Fog er inspireret af tåge og ligner en svævende og lysende måne. Lyset fra Fog kommer fra en skjult lyskilde, som skaber en lyseffekt af stigende tåge, da lyset reflekteres i bunden af pendlen. Lampen i lakeret metal og sandblæst glas kommer i hvid, sort og kobber. Vælg kobberversionen og skab et smuk blikfang i stuen.

www.frontdesign.se

 

FET_Liebhaverboligen_Indretning_design_Orø

 

Væghængt skulptur

Den lille skulpturelle væglampe Orø i sort lakeret stål blev oprindeligt skabt tilbage i 1969 af Jørn Nicolaysen og kun fremstillet i få eksemplarer til hans nærmeste familie. Sidenhen blev barnebarn Anders Nicolaysen Wraae så forelsket i lampen, at han brugte flere år på at forbedre konstruktion, materialer og farver til nutidige produktions- og kvalitetskrav og lancerede lampen i slutningen af 2014. Orø fungerer perfekt som læselampe eller placeret i en lille gruppering på række i entreen. Lampen udsender et behageligt, indirekte lys og de 5 forskudte skærme skaber et ikonisk lysudkast på væggen.

www.lightsoforo.com

 

FET_Liebhaverboligen_Indretning_design_New-Works-BOWL

 

Det lille bål

Den cool bordlampe Bowl Tablelamp fra det nyopstartede danske designstudio New Works er netop blevet lanceret på det danske marked. Den irgrønne kobber lampe med tonet røgfarvet glas sender tankerne hen på et smukt udendørs bål under åben himmel, som udsender et varmt og behageligt lys. Lampens to kontrastfyldte materialer, glas og kobber, giver associationer til gamle lanterner, som også er designets inspirationskilde.  

www.newworks.dk

 

FET_Liebhaverboligen_Indretning_design_Lindholdt 2014

 

Petit Machine

Et af sæsonens bedste bud på lampedesign kommer fra det nystiftede danske designstudio Lindholdt 2014. Lindholdt brødrene har sammen skabt lampeserien Petit Machine, Collection som på en og samme tid er både elegant og legende i sit udtryk. Kollektionen byder på standerlamper, bordlamper, væghængte lamper og en spektakulær loftslampe. Lamperne er udført i lækre materialer og selv afbryderen er der kælet for. Stellet på Petit Machine kan drejes i forhold til både skærm og fod og giver derfor mulighed for at lege med lampens udtryk. 

 www.lindholdt2014.dk

 

FET_Liebhaverboligen_Indretning_design_Marset-FollowMe-Miljoe1-HR

 

FollowMe everywhere

FollowMe er navnet på bordlampen fra spanske Marset. Som navnet indikerer er bordlampen transportabel og kan derfor bruges både indendørs og udendørs. Det vil sige, at du kan gribe fat i lampens lille hank i lys eg og tage FollowMe med dig ud på terrassen eller græsplænen og lade den skabe et hyggeligt lys en dejlig sommeraften. Samtidig er den transportable lampe trådløs og batteriet lades op via USB.  FollowMe er skabt i hvid polykarbonat, eg og messing.

www.lampefeber.dk

 

FET_Liebhaverboligen_Indretning_design_NormannCopenhagen

 

Som en tegneseriefigur

Cap er en funktionel bordlampe med justérbar skærm. Bag designet står den tyske designduo KaschKasch, der har hentet sin inspiration fra tegneserie-
figuren Calimero – den charmerende lille kylling med en æggeskal på hoved- et. Det var netop denne æggeskal, der gav dem idéen til Cap lampens store, halvrunde skærm. Den runde form skaber modvægt til det stringente, geometriske design. Cap bordlampen kommer i en smuk midnatsblå farve, som er et forfriskende alternativ til sort.

www.normann-copenhagen.dk

 

FET_Liebhaverboligen_Indretning_design_LouisPoulsen

 

10-års-jubilæums lampe

Tilbage i 2005 vakte det stor opmærksomhed da Louis Poulsen i samarbejde med designeren Louise Campbell introducerede Collage lampen verden over. Den velkendte pendellampe kommer nu i anledningen af 10-års-jubilæet i en helt ny serie af douce farver samt en overflade i mat velouragtig finish. Det giver Collage en helt ny og anden identitet, og de spændende skyggedannelser i det tre lags skærmsæt fremtræder på en ny og anderledes eksklusiv måde. Vær med på forårets helt store grønne-trend og vælg Collage i den elegante, mørkegrønne farve. De nye Collage pendler er alle unikt produceret og nummereret.

www.louispoulsen.com

 

………………………………………………………………………………………………………………………….

 

FET_Liebhaverboligen_Indretning_design_Trine Portræt copy

 

Trine Nørgaard, Boligredaktør

Hvad er iBoligen?
Hos iBoligen.dk kan du samle stor inspiration til din bolig og indretning. Vi samler de nyeste bolig- kataloger og lookbooks fra de største brands, så du nemt og bekvemt kan danne dig overblik over, hvad der findes på markedet. Hvad enten du leder efter nyt køkken, skal bygge nyt hus eller søger nye spændende ideer din boligindretning kan du finde inspiration på www.iBoligen.dk

 

………………………………………………………………………………………………………………………….