Sommeren og god musik er to uadskillelige størrelser. Liebhaverboligen bringer derfor en oversigt over nogle af de mest spændende musikfestivaler i Nordsjælland. Her er noget for popfans, rockaficionados, jazzfreaks, klassisk musikelskere og meget mere.  

Det Hvide Hus i Gilleleje
Det Hvide Hus i Gilleleje er et privatejet musiksted med levende musik i en gammel have. Selve huset er et gammelt fiskerhus, som er restaureret og benyttes til udlejning via Airbnb, når der ikke er musik arrangementer. De forskellige orkestre og bands spiller op til dans fra scenen i haven, og på programmet er eksempelvis jazz, blues og god rock/pop, primært rettet til det voksne publikum. Her er fyldt godt op med kendte 1980’er navne som eksempelvis Moon Jam, Halberg & Friends, Ivan Pedersen samt flere kopibands. Baren Bruun´s Garage sælger drikkevarer som øl, vand, vin og drinks. Det er tilladt at medbringe egen mad, hvis blot man køber drikkevarerne i baren. Ved nogle arrangementer kan man købe mad på stedet ved en grill eller foodtruck.

Det Hvide Hus, Gilleleje Hovedgade 4, 3250 Gilleleje.

https://files.guidedanmark.org/files/408/222395_MUSIK_i_haven_-det_hvide_hus.jpg
Foto; Visitnordsjælland

Musik i Lejet
Hvor Det Hvide Hus nok er for den lidt ældre generation, kan Musik i Lejet primært præsentere kunstnere, der appellerer til yngre musikfans. Det er i år navne som Tessa, Jada, Malk de Koijn Scarlet Pleasure m.fl. Festivalen i Tisvilde har udviklet sig til den vildeste event i Nordsjælland om sommeren, og der bliver med garanti run på billetter og plads, i de tre dage fra den 21. til den 23. juli, festivalen varer. Der forventes at komme 10.000 festivalgæster fordelt over fire scener i Tisvildeleje. Musik i Lejet er blandt de mange festivaler, der de sidste to år har måttet aflyse på grund af coronapandemien.

Musik i Lejet, Hovedgaden i 3220 Tisvildeleje.

https://musikilejet.dk/storage/app/uploads/public/5ec/63e/bd9/thumb_863_1600_1000_0_0_auto.jpg Foto: Musikilejet.dk

Frederiksværk Musikfestival
Er man mere til klassisk musik og især kammermusik, er Frederiksværk Musikfestival en af Danmarks største kammermusikfestivaler. Koncerterne afholdes i et af landets smukkeste kulturhuse, den tidligere kanonfabrik Gjethuset i Frederiksværk. På festivalens aftenkoncerter sættes der fokus på den klassiske kammermusiks mesterværker og repertoiret består af såvel de kendte og etablerede som de nye, unge ensembler fra den internationale klassiske musikverden.

På serien ”Friday Five O´clock” præsenteres bl.a. en række fremtrædende sangere fra ind – og udland i selskab med en række af landets førende instrumentalister. Publikum vil på 4 ”Saturday Sessions” kunne opleve nogle af de mest aktuelle unge danske musikere, som alle har mindst én dansk uropførelse på deres program. Festivalen forløber i tre uger frem til den 25. juli.

Frederiksværk Musikfestival, Gjethuset, Gjethusgade 5, 3300 Frederiksværk

https://files.guidedanmark.org/files/408/171235_Frv._Musikfestival.jpg

Foto: Visitnordsjælland

Live i Lynæs

Lynæs Surfcenter byder op til dans på fem fredage henover sommeren, når der afholdes livekoncerter under åben himmel. Til Live i Lynæs kan du få en fed sommermusikoplevelse sammen med andre på stranden og nyde solnedgangen til tonerne fra fem forskellige bands. Men husk lige det rigtige tøj alt efter vejret!  Her kommer ifølge arrangørerne, surfertvillingerne Jeppe og Johan Ingversen, både lokale bands, men også flere topnavne, som er vant til at stå på en scene. Indtil videre er Rocazino og Oh Land booket, mens de sidste tre navne endnu ikke er oplyst. Der er entré alle dage, så du skal have købt billet på forhånd eller i døren (hvis der er plads). Alle koncerter starter klokken 20:00. Baren er åben, og det har den populære food-truck også.

Live i Lynæs, Lynæs Havnevej 8, 3390 Hundested

https://surfcenter.dk/wp-content/uploads/2020/06/Koncert-1024×767.jpg

Foto: Lynæssurfcenter.dk

Himmelstorm

Himmelstorm er en lille bæredygtig festival, som har eksisteret siden 2011 – men har holdt ufrivillig corona-pause de sidste 2 år. I økobyen Dyssekilde er der musik, gøgl, workshop, nycirkus, kunst for alle på plakaten fra den 29.-31. juli. Som altid vil Himmelstorms musikprogram give plads til det vilde og det stille – det alvorlige, det skæve og sjove. I år fejrer de at det er 10. gang, festen afholdes i pilejunglen. Det gør de blandt andet ved at invitere nogle af de musikere, som igennem årene har optrådt på Himmelstorm – men i nye konstellationer. Arrangørerne barsler også med et to helt særlige koncerter, som ifølge dem kommer til at blæse alle de trofaste Himmelstormfans tilbage i tiden. Det er sidste gang, festivalen afholdes, da arrangørerne har besluttet at give stafetten videre.

Himmelstorm, Hågendrupvej 9, 3390 Hundested. 

https://himmelstorm.dk/wp-content/uploads/2014/08/HF2014_171.jpg foto: Himmelstorm.dk