Kom med når Charlottenlund Slot og The Danish Club åbner fløjdørene på Charlottenlund Slot til en særlig eftermiddag. Kulturformidler Steffen Løvkjær fra Historic Talks vil berige os med et foredrag om Versailles.

Charlottenlund Slot åbner i december fløjdørene til foredrag om Versailles slottet.

Du kender med stor sandsynlighed til slottet i Versailles. Men muligvis har du glemt eller overset, hvor fascinerende en historie, der ligger bag slottet, kongerne og de mange markante personligheder? Slottet var fra 1682 og til udbruddet af den franske revolution i 1789 det franske monarkis hovedresidens. Her boede den kongelige familie, og slottet var et enestående udstillingsvindue for kongens magt og rigdom. Det overdådige slotsanlæg var misundt af alle samtidens konger og fyrster og opført af datidens mest magtfulde monark Ludvig XIV, Solkongen. Kongen ønskede at sætte et markant aftryk i fransk historie og kultur, og anlægget udvikledes fra 1660’erne og frem. Ved Ludvig XIV’s død i 1715 var Versailles ikke blot Frankrigs men et af verdens mest storladne og ekspressive kongeresidenser.

Foredraget om Versailles omhandler slottets fascinerende udvikling fra 1660’erne og frem til 1789. Fokus ligger på slottets park, arkitektur og kunsthistorie med eksempler i rumindretninger og møbler.

Foredraget løber af stablen lørdag den 12. december fra klokken 14.00 til 16.15 på Charlottenlund Slot.

Dagens program

-Velkomst

-Intro til Charlottenlund Slot

-Foredrag: Versailles; historie, arkitektur og kunsthistorie fra klokken 14.15 til 15.00

-Te, kaffe og kage fra klokken 15.00 til 15.30

-Foredrag: Versailles; historie, arkitektur og kunsthistorie fortsat fra klokken 15.30 til 16.15

-Tak for i dag

Prisen er 250 kroner for klubmedlemmer af The Danish Club, mens gæster betaler 350 kroner. Priserne er eksklusiv gebyr. Tilmelding foregår ved at klikke her.

Château de Versailles ligger i byen Versailles cirka 25 km fra Paris. Til navnet knytter sig en række historiske begivenheder, først og fremmest udråbelsen af det tyske kejserrige i 1871 efter at Frankrig tabte den fransk-tyske krig, samt Versaillestraktaten efter Første Verdenskrig.