Events i Søllerød og omegn

Artikel af: Benedicte Bevensee - Sep 11 2019 kl: 22:17

Mangler du inspiration til, hvad du skal lave af spændende ting i september, kan du her få lidt gode idéer. Tag et smut til Søllerød og omegn, hvor der er rig mulighed for at tilbringe nogle hyggelige timer.  

 

FET_Søllerød_a3_plakat_maj_final

 

Litteraturfestival 

Når dørene bliver åbnet op for Rudersdal Bibliotekernes Litteraturfestival, er temaet ”Sammen om ord”. På dagen er der mulighed for at møde en række spændende forfattere, blandt andre krimidronningen Sara Blædel, realisten og minimalisten Helle Helle, Malene Ravn med de stærke psykologiske portrætter, autofiktionens danske mester Knud Romer samt musikkunstneren Eva Tind. Sammen med alle læserne skal litteraturen foldes ud, og der skal tales om temaer, der optager forfatterne, om det at skrive som fag og meget mere. Der er begrænset antal billetter, og de koster 100 kr. 

Hvor: Hovedbiblioteket i Birkerød
Hvornår: Lørdag den 5. oktober klokken 13.00 til 18.00
rudbib.dk/arrangementer

 

FET_Søllerød_bog_web

 

Novellelæseklubben 

Kom ned i bibliotekets novellelæseklub, hvor der er højt til loftet og plads til alle. I novellelæseklubben får man først udleveret teksterne i det øjeblik, man kommer. Bibliotekaren har valgt teksten på forhånd, og man kan vælge at læse med eller bare lukke øjnene og lytte. Undervejs i oplæsningen bliver der holdt pauser, for at lade deltagerne reflektere over det, de har hørt. Der bliver bevidst valgt kortere tekstformater, primært noveller og romanuddrag, så der kan læses sammen, og der er mulighed for at høre hinandens reaktioner undervejs – alle kan byde ind. Der er åbent for alle, og der står kaffe og te klar til de fremmødte. 

Hvor: Hovedbiblioteket i Birkerød
Hvornår: Mandage klokken 10.00 til 11.00
rudbib.dk/arrangementer

 

FET_Søllerød_W750H500_UcGyxn8AAQEAAELQ1vg-XV5NNT50w3EAAB1e2DcAAAAC

 

Baller af stål 

Frem med svedbåndet og de højere knæløft. For 30 år siden fik Danmarks svar på Jane Fonda, Charlotte Bircow, mange danskere – særligt kvinder – op af sofaen. Denne onsdag inviterer SNIK gymnastik til en times aktiv retro aerobic. Programmet byder på opvarmning, undervisning/opvisning og afslutning med vand og frugt. Hank op i veninden og kom og få strammet ballerne i Rundforbis foyer. Man må meget gerne møde op i farverigt træningstøj a la 1989. Arrangementet er en del af Golden Days, og der kræves ingen tilmelding, man møder bare op.

Hvor: Rundforbi Stadion og Svømmehal
Hvornår: Onsdag den 18. september klokken 17.00 til 18.00 arrangementer.rudersdal.dk 

 

FET_Søllerød_Soelleroed-Kro.w1220.h1220.fill

 

Bourgogne 2017 på Søllerød Kro

Kom med til en skøn aften, hvor den super charmerende årgang 2017 i Bourgogne bliver præsenteret og suppleret med et par guldkorn. Søllerød Kro står for menuen, og de lover, at det bliver en aften du sjældent vil glemme. Der er velkomst klokken 18.30 med champagne og snacks, derefter bliver der serveret en lækker menu med dertilhørende vine. Aftenen sluttes af med kaffe og sødt. 

Hvor: Søllerød Kro
Hvornår: Onsdag den 2. oktober
soelleroed-kro.dk

 

FET_SøllerødLoppemarked

 

Søllerød loppemarked

Frem til den 13. oktober er der hver søndag Søllerød loppemarked. Ønsker man selv at booke en stand, er der kun to ledige søndage tilbage. Ellers er der fuldt booket, og det betyder, at der er masser af gode fund. Loppemarkedet foregår i Holte Midtpunkt på skovparkeringspladsen i krydset ved Holte Stationsvej og Kongevejen. Loppemarkedet holder åbent fra klokken 8.00 til 14.00. 

Hvor: Holte Stationsvej
Hvornår: Søndage frem til den 13. oktober
sollerodloppemarked.dk