Forår på Frederiksberg

Artikel af: Benedicte Bevensee - May 07 2019 kl: 11:11

Hvis du besøger Frederiksberg den næste måneds tid, vil du kunne opleve alt fra natur-videnskabelig festival til motionsløb. Oplev Frederiksberg Centeret på en helt ny måde når du får muligheden for at deltage i Copenhagen Runners High, som har rute gennem centeret og Frederiksberg Gymnasium. Du kan også bruge en lørdag med familien og opleve elge i Smålandet eller tage til bog-byttedag på biblioteket.

 

FET_Elg

 

Elgsafari

Lørdag den 1. juni kan du komme med på oplevelsestur i elgparken ”Smålandet”. I et tog, som elgene er trygge ved, køres der ud på en tur, hvor der kan hilses på elge og bisonokser. Efter elgsafarien kører toget ind i de smålandske skove, hvor der spises frokost. Herefter kører toget videre til Afrikahuset, som ligger på den skånske side af Halandsåsen, hvor Sven og Linda, der har Afrika i blodet, tager imod.
De har skrevet og fotograferet flere børnebøger om Afrika og vil servere kaffe og Zanzibarkage. Turens guide er den lokale dansker Lisa Elsbøll. Det koster 945 kroner, og der er særpris for børn på 795 kroner.
Forventet hjemkomst er klokken 19.00.

Hvor: Mødested er Flintholm Station, Vanløse
Hvornår: Lørdag den 1. juni klokken 08.00 til 19.00
aof-hovedstaden.dk

 

FET_Bloom

 

Festival for naturvidenskab 

Bloom Festival er Københavnsk første festival for naturvidenskab. Festivalen er kommet for at fejre videnskaben og dens idoler. Danmark har en stolt historie inden for videnskaben, der tæller flere kloge hoveder som Tycho Brahe, Ole Rømer, H. C. Ørsted og Niels Bohr. I bedste stil med disse herrer ønsker Bloom Festival at puste liv i den almene interesse for naturvidenskaben ved at få den ud fra laboratorierne, så alle kan være med. Er du en af dem, der synes at naturvidenskab lyder en anelse kedeligt, så kan du måske overveje at tage med til Bloom Festival.
Her bliver natur og videnskab koblet sammen med filosofi, kunst og kultur i sanselige, sociale og æstetiske formater, som alle kan være en del af.
Forskere og innovative tænkere fra hele verden kommer for at deltage og dele ud af deres tanker og filosofier. Tag del i debatter, foredrag og naturvandringer eller oplev laboratorier, koncerter, kunstinstallationer og mange andre ting.

Hvor: Søndermarken, overfor Frederiksberg Slot
Hvornår: Lørdag den 25. maj og søndag den 26. maj
oplev.frederiksberg.dk

 

FET_DSC_8724

 

Copenhagen Runners High Frederiksberg

Løb med når DGI Storkøbenhavn i samarbejde med Frederiksberg Centeret og Frederiksberg Gymnasium afvikler Copenhagen Runners High Frederiksberg. Her får du en unik mulighed for at kæmpe dig igennem den tre km lange rute, som skal løbes to gange. Du får lov at prøve kræfter med både trapper, smalle gange, P-kælder og andre spændene områder. I Frederiksberg Centeret kommer turen til at gå op og ned ad rulletrapper blandt centrets 90 butikker og selvfølgelig en tur op på parkeringstaget, hvor du kan nyde den flotte udsigt ud over Frederiksberg og København.

På Frederiksberg Gymnasium, der er tegnet af arkitekten Henning Larsen, skal der løbes gennem den smukke bygning og opleves fantastiske trappepartier, den smukke aula og kældergange.
Løbet starter klokken 9.00 på Falkoner Plads lige foran Frederiksberg Gymnasium. Der er lodtrækningspræmier samt præmier til løbets tre hurtigste mænd og kvinder.

Det koster 150 kroner ved online tilmelding inden den 23. maj, ellers 200 kroner ved tilmelding på dagen, hvis der er flere pladser; der er 300 pladser.

Hvor: Falkoner Plads, Frederiksberg
Hvornår: Søndag den 26. maj klokken 9.00
sportstiming.dk

 

FET_FRB_Centret

 

FRB.C Stafetten 2019

Tirsdag den 28. maj rykker årets FRB.C Stafetten fra Søndermarken til Damhus-søen, og alle kan være med. Tag familie, venner eller kollegaer under armen og få et par sunde, sjove og hyggelige timer sammen i skønne omgivelser.
Stafetten er for både børn og voksne, og du kan selv vælge, om du vil spurte efter guldet eller lunte ruten i hyggeligt selskab. Børnene kan stille et hold med deres kammerater og være med i den særlige børnestafet på 2,2 km, der starter klokken 17.00. Voksenstafetten er på 5 km og går rundt om Damhusengen og derefter Damhussøen, stafetten sættes i gang klokken 18.30. FRB.C Stafetten er ikke kun et stafetløb, men også hygge og samvær, så pak et picnictæppe og en madpakke og nyd en forårsaften i det fri. Der er også mulighed for at tilkøbe mad når man tilmelder sig inden den 16. maj.

Hvor: Damhussøen
Hvornår: Tirsdag den 28. maj klokken 17.00 til 21.00
frbc-shopping.dk/aktuelt/frb-c-stafetten

 

FET_frederiksberg

 

Byt til nyt

Kom med når biblioteket på Danasvej atter engang afholder ”bogbyttedag”. Lørdag den 8. juni fra klokken 10.00 til 13.00 kan du medbringe dine gode, brugte, men stadig velholdte bøger og bytte dem til nye spændende læseoplevelser. Alle er velkomne, og caféen vil være åben, så der er mulighed for at købe lidt forfriskninger. Bogbyttedagen afholdes af frivillige, og der er fri entré.

Hvor: Biblioteket Danasvej, Danasvej 30B
Hvornår: Lørdag den 8. juni klokken 10.00 til 13.00
fkb.dk/arrangementer