Mindre borde, stole og tekstiler gør boligen personlig og forandrer den uden at forandre alt! Derfor er der en idé i at se efter nyheder, som kan supplere det, der allerede findes, og tilføje noget andet og mere.

 

FET_Bolignyheder_Zander-skab

 

Et skab til glas og duge

Zander hedder det højbenede skab fra norske Slettvoll, som for nylig har åbnet butik på Oslo Plads i København. Skabet er af lys eller mørk egefinér og måler halvanden meter i højden, 45 cm i dybden og 90 cm i bredden. Håndtag fås af messing eller sort stål. Prisen på stueskabet, som kan leveres efter ønske i mange mål og har ben af sortlakeret stål, begynder ved 22.390 kr.

www.slettvoll.no

 

FET_Bolignyheder_Dynasty-konsol2

 

Konsol med pianolak

Den blanke, sorte pianolakering giver Dynasty-konsollen en reference til kinesiske lakarbejder, mens det stramme design møder nutidens ønske om enkelthed. Konsolbordet med tre skuffer er praktisk til entreen, som anretterbord i spisestuen eller ved sofaen som en kontrast til lyse farver i flere stilarter. Konsollen er håndlavet og koster 4990 kr.

www.livingoodies.dk

 

FET_Bolignyheder_Skagerak-bakke

 

Tre stabelbare bakker

No.10 træbakker er skabt af den japanske designer og arkitekt Teruhiro Yangihara, som er inspireret af den originale japanske Banju-bakke. De firkantede bakker er stabelbare og bruges til at transportere og servere japansk konfekt på. Man kan dog også bruge dem til te, glas og små skåle med snacks m.m. Materialet er eg, og bakkerne i tre størrelser sælges individuelt.
De koster 395, 495 og 595 kr.

www.skagerak.dk 

 

FET_Bolignyheder_Herringbone-pude

 

Med speciel indfarvning

Herringbone-kollektionen tager udgangspunkt i det israelske designstudio Raw-Edges´ interesse for en indfarvningsteknik, hvor materialet nedsænkes i farve ad flere omgange. Designerparret bag Raw-Edges, Shay Alkalay og Yael Mer, har til Vitra Haus udviklet en serie genstande til hjemmet med mønstre baseret på denne teknik. Projektet er nu blevet til en hel kollektion med blandt andet puder i stærke farver og mønstre. Prisen er 800 kr.

www.paustian.com

 

FET_Bolignyheder_Eames-bord

Træ fra mesterens have

Eames Occational Table er kommet i en Limited Edition med bordplade af eucalyptustræ, som har vokset på Charles & Ray Eames´ ejendom i Californien. Bordet er et sidebord med stålstel designet af parret i 1950. Det produceres af det schweiziske firma Vitra i samarbejde med amerikanske Herman Miller og sælges, så længe lager haves. Bordet måler 25 cm i højden, knap 40 cm i længden og 33,5 cm i bredden. Prisen er 7090 kr.

www.paustian.com

 

FET_Bolignyheder_Plaid

 

Mønstre der pynter

Witek & Golik hedder en ung dansk-polsk duo, der er designere for Silkeborg Uldspinderi. De er netop kommet med en serie plaider af halvt uld, halvt alpaka under overskriften Dashes. Det henviser til de enkle geometriske mønstre, der er vendt og spejlet. Farverne er White Blue, Yellov Lilac eller Orange Rose i størrelsen 130X190 cm til 1499 kr.

www.silkeborg-uld.com

 

FET_Bolignyheder_Bordsofa

 

Ny trend: Bordsofa

En behagelig sofa ved spisebordet, eventuelt som supplement til spisebordsstole, bliver i stigende grad populær. Den armløse Richard-sofa er betrukket med velour, der foruden ved spisebordet også kan placeres i entre eller soveværelse eller som ekstra sofa i stuen. Stoffet kan tørres over med en fugtig klud, når der spildes. Richard-sofaen fås i adskillige farver med og uden knapper og quilt.
Prisen er 7995 kr.

www.livingoodies.dk

 

FET_Bolignyheder_N02-Recycle

 

Skalstol af genbrugsplast

N02 Recycle er en skalstol af plastaffald fra husholdningen. Det er Fritz Hansens første stol af polypropylen fra emballager, flasker m.m. At materialet er genbrug fra hverdagen giver en særlig forbindelse mellem bruger og stol, mener dens skaber, japanske Oki Sato fra designstudio Nendo, som har hentet inspiration til sit design fra foldet papir. Stolen fås i flere farver og som drejestol. Pris med armlæn er 2400 kr., uden 1800 kr.

www.fritzhansen.com

 

FET_Bolignyheder_Tubby-Tube-AHM-chair1

 

Til spisestuen med de mange gæster

Med bordlængder på henholdsvis 240 cm eller 270 cm er Tubby Tube bordet, fra PLEASE WAIT to be SEATED, det oplagte bord til spisestuen, når man vil have otte eller flere gæster. Det kraftig understel i sort stål får den kun 1,1 cm tykke bordplade til at se næste flyvende ud. Bordpladen fås i sort eller mørkblå ask samt med Oregon pine. Bordet er designet af Faye Toogood og koster fra 16.995 kr. Hertil AHM stole i asketræ med sæde i rattan. Stolen fås i fem forskellige farver samt med mulighed for stof- eller læder sædepolstring. Stolen kan endvidere stables. Priser fra 4.900 stk.
Designet af danske Isabel Ahm for PLEASE WAIT to be SEATED.

www.pleasewaittobeseated.com

 

FET_Bolignyheder_Nolan-lænestol

 

Enkel lænestol fra Coop

Coops boligserie Living & More kommer med en ny boligserie med puder, sofa, borde m.m. I serien findes også Nolan-lænestolen af akacietræ med sort eller brunt læder og et klassisk udseende, som falder ind i dansk møbeltradition. Ryghøjden er 40 cm, sædehøjden 38 cm og dybden 43 cm på stolen, som koster 3999 kr.

www.coop.dk