Hamlet på Kronborg Slot

”Hamlet” vender tilbage til den smukke scene foran Kronborg Slot i år på Shakespeare Festival 3. – 7. august. I år bliver det i en sjældent eksotisk opførelse, nemlig med gæster fra Cape Town. Det er der historiske grunde til: Den 5. september 1607 skrev William Keeling, kaptajn på skibet The Red Dragon, i sin logbog: ”Vi spillede tragedien om Hamlet, og om eftermiddagen gik vi i land for at se, om vi kunne skyde en elefant.” Få forestillinger reflekterer sjælens mystik så oprigtigt som Hamlet, og derfor synes det passende, at en af de tidligst dokumenterede forestillinger af Hamlet foregik til havs, sådan som myten foreskriver. Det farlige arbejdsmiljø på en sejlbåd fra det 17. århundrede er en perfekt parallel til det klaustrofobiske miljø i Helsingør og på Kronborg Slot, som Hamlet så berømt beskriver som ”et fængsel”. En læser kan vinde 2 billetter til ”Hamlet” på Kronborg Slot en valgfri dag i spilleperioden (forbehold for udsolgt). Værdi 720 kr.

Spørgsmål: Hvor spilles Shakespeares ”Hamlet” med gæster fra Cape Town 3.-7. august?

  Dit svar

  Navn (skal udfyldes)

  Adresse (skal udfyldes)

  Postnummer (skal udfyldes

  Mobilnummer (skal udfyldes)

  Din e-mail (skal udfyldes)