12 små ændringer til et endnu bedre liv

Små forandringer kan faktisk gøre en kæmpe forskel, både mentalt og fysisk. Det har snart 33 år som kiropraktor, inspirator, coach og foredragsholder vist mig.

 

FET_Smil

 

Én ny vane om måneden

De næste 12 måneder vil jeg udfordre jer til at lave én lille ændring om måneden.  Én ny god vane om måneden, det burde da være overkommeligt.

Jeg vil ud fra ”løftepunktsprincippet”, der handler om at få mest mulig effekt med mindst mulig indsats, prøve at gøre det sjovt, forståeligt, udfordrende og ikke mindst opnåeligt at ”komme i mål”.

Lille er bedre end stor

Nøglen til, at det er de små forandringer, der virker, er det faktum, at de faktisk er små. De store ”alt eller intet” forandringer, hvor det hele skal laves om på én gang, virker meget sjældent, hvis nogensinde, og medfører ofte en følelse af skuffelse og nederlag. Små forandringer er mindre overvældende og mere realistiske, og de giver os meget hurtigere en følelse af succes og mod på mere.

4 timer om dagen i 4 uger til en ny vane

Din hjerne er på mange måder som en muskel, der skal trænes op, hvor det så blot er den nye vane, der er musklen. Træn derfor din nye vane, som var det et nyt slag i tennis eller golf.

SMIL MERE er 2018s første nye vane

At smile er nok den ting, som du lettest kan gøre, som har størst og bedst indflydelse på dit helbred, både det fysiske og det psykiske.

Hver gang du smiler, øger du produktionen af endorfin, en af kroppens ”mest positive” neurotransmittere. Endorfin har en positiv effekt på stress, smerte, blodtryk, humør og meget mere. Smilet er din krops ”holistiske naturlige medicin”, der får dig til at se bedre ud, have det bedre og ældes bedre.

Fake it till you make it

Selvom du ikke har lyst til at smile og måske ikke synes, at du har noget at smile af, vil det alligevel have samme effekt som beskrevet. Og jo mere du øver dig, jo lettere bliver det. Jo flere, du smiler til, jo flere vil smile tilbage, og jo flere, der smiler til dig, jo flere vil du smile til. Inden der er gået en måned, har du tillagt dig en fantastisk ny vane.

SMIL TIL VERDEN, OG VERDEN VIL SMILE TIL DIG.

 

FET_Ole_Wessung_P1010627-copy

Ole Wessung er kiropraktor og indehaver af sundhedsklinikken  3600 Sundhed i Rungsted.