Traditionen TRO

Artikel af: Dennis Kjærulf - Oct 27 2014 kl: 14:45

Ungdomsforestilling og provokunstner lægger op til trossamtaler

traditionenTROx10 WEB

Mennesker på gaden og artikler i aviserne minder os hver dag om, at vi har forskellige religioner her i landet. Men tankevækkende nok har de fleste af os hjemme i en af de tre monoteistiske religioner – kristendom, jødedom og islam – der alle har samme stamfar – Abraham. Så måske burde vi se at få løst de familiestridigheder én gang for alle. For i religiøs familie med hinanden, det er vi – vi Abrahams børn!

Når Alias Teaterproduktion åbner dørene for ungdomsforestillingen ”traditionen TRO”, slår de ikke bare døren op for en forestilling, men lægger samtidig op til dialog. Foruden historien om tre unge i tiden omkring konfirmationen, der udspiller sig på scenen, udstiller teatret samtidig en model af skulpturen ”Fundamentalism” af den danske provokunstner Jens Galschiøt i Grobs foyer. Både ”traditionen TRO” og skulpturen har det fælles sigte at ville skabe indsigt i og bro mellem de tre monoteistiske religioner.

Galschiot_model web

Tænk hvis vores forestilling kunne lokke nogle forældre i teatret sammen med deres teenagere, og vi kunne give dem noget at tale om?! De behøver jo netop ikke tage udgangspunkt i sig selv, men i det, de har set. Vi håber, sådanne samtaler vil opstå mellem unge og unge, voksne og unge, muslimer, jøder og kristne samt troende og ikke troende. Forhåbentlig vil de ikke blot blive klogere på sig selv, men på hinanden og religionerne og blive opmærksomme på, hvor meget de ligner hinanden,” fortæller kunstnerisk leder af teatret, Anne Gry Henningsen, til Liebhaverboligen.dk.

Forestillingen og udstillingen kan opleves fra 17.- 27. november.

Læs mere på www.grob.dk

CLOSE
CLOSE