Det sker i Tisviljdeleje

Artikel af: Benedicte Bevensee - Jun 28 2019 kl: 12:11

Vestpå fra Tisvildeleje – ud for Danmarks femtestørste skov, Tisvildeleje Hegn – strækker sig en kilometerlang, hvid og børnevenlig sandstrand med rent saltvand og klitter. Der er altid gang i den, når det er sommer i Tisvilde. Her er folkefest, jazz, marked og meget mere. Pak bilen og tag familie og venner med nordpå. 

 

FET_Tisvilde_kildemarked-copy

 

Kildemarkedet 

Tag hele familien med, når det store årlige Kilemarked ved Sandflugtsmonumentet slår teltene op i weekenden den 3. og 4. august. Det store kunsthåndværkermarked er blevet en fast tradition, og over 80 boder står klar med masser af spændende kunst- og kunsthåndværk og arbejdende værksteder. Den store stab af frivillige sørger for lækker mad, kaffe og kager, øl, vin og meget mere. I år vil der også være nye aktiviteter for børnene, og ”Kildetrolden” vil lave sjov med de mindste. Der vil være masser af underholdning med musik for enhver smag begge dage, ligesom Nordkystfortællerne er klar med gode historier. 

Hvor: Alléen 1
Hvornår: Lørdag den 3. august klokken 12.00 til 19.oo og søndag den 4. august klokken 10.00 til 16.00
Kildemarkedet.dk

 

FET_Tisvilde_turridning-copy

 

Turridning for øvede ryttere

Hvis du kan beherske trav og galop i frisk skovtempo, ved hvad en halv parade er og kan bruge den, og kan holde afstand uden at rive hesten i munde, kan du i juli og august komme med på turridning i og omkring Tisvilde Hegn. Turene foregår fredage fra klokken 18.00 til 20.30 og søndage fra klokken 9:30 til 12.00. Der vil være kaffe med på turen. I juli måned er der også bade/rideture fra klokken 06.00 til 10.00. 

Hvor: Fogedgaarden – Islandshestecenter
Hvornår: Fredage og søndage i juli og august
fogedgaarden.nu

 

FET_Tisvilde_musik

 

Musik i Lejet 

Igen i år er sommerens festival Musik i Lejet klar med god musik og hygge med venner og familie. Stjerner som Nicklas Sahl, Pernille Rosendahl, Phlake og Karl Wiliam er med til at sikre skønne toner på festivalen. Sidste års succes gentages, når Tisvilde Jazz Club og Musik i Lejet onsdag den 17. juli klokken 16.00 til 22.00 præsenterer
Onsdagsjazz på Musik i Lejets Strandterrasse. Det er gratis for alle, både med og uden armbånd. Der er masser af spændende arrangementer i forbindelse med festivalen, og der bliver løbende opdateret på Musik i Lejets hjemmeside og Facebook. 

Hvor: Musik i Lejet
Hvornår: Torsdag den 18. juli til lørdag den 20. juli
musikilejet.dk

 

FET_Tisvilde_astronomisk-copy

 

N. P. Weitg Knudsens Observatorium

På Margot Nyholms Vej 19 inde i Tisvilde Hegn er det ikke naturen, men himlen, man dyrker. Dr. N. P. Wieth-Knudsens Observatoriet ligger gemt bag træer og ser ikke ud af noget særligt. To gange om måneden, når mørket falder på, kravler en flok nysgerrige gæster op ad hønsestien inde i huset. Tisvildeleje er et ideelt sted til stjernekiggeri, da der ingen baggrundslys fra en storby er, og luften er, efter danske forhold, meget rolig. Observatoriet holder åbent den anden og den sidste lørdag hver måned. Se de forskellige events på astronomisk selskabs hjemmeside. 

Hvor: Margot Nyholms vej 19
Hvornår: Åbent hver anden og sidste lørdag i måneden
astronomisk.dk

 

FET_Tisvilde_Loppemarked

 

Loppemarked

Hver lørdag hele sommeren har der gennem årene været loppemarked i Tisvilde. På Birkepladsen ved stationen er der masser af stande, hvor du kan gøre gode fund af beklædning, køkkengrej og andre lækre ting til hjemmet. Loppemarkedet er placeret lige ved stationen, hvor man ankommer med toget fra Hillerød. Der er få parkeringspladser ved stationen, men der kan også parkeres for enden af Hovedgaden. 

Hvor: Banevej 1
Hvornår: Lørdage frem til den 31. august
visitnordsjaelland.dk 

 

FET_Tisvilde_strand

 

Naturlegeplads

Kun få hundrede meter fra stranden og havet ligger den fine naturlegeplads. Et legeparadis inde i skovenm hvor alle legebørn i Tisvilde kan mødes. Legepladsen består blandt andet af et skib med rutsjebane, fuglerede-gynger, motorisk bane, små legehytter og en dobbelt svævebane. Lad børnene brænde krudt af og udfordre motorikken før eller efter en dejlig dag på stranden. 

Hvor: Stranden og skoven ved Tisvildeleje

 

FET_Veterantog

 

Strandtog til Tisvildeleje

Med håb om varme og høj sol hele sommeren tilbyder Nordsjællands Veterantog søndagsbadetog fra Græsted over Hillerød til Tisvildeleje. Afgang fra Græsted klokken 10.00, afgang fra Hillerød klokken 11.00 og ankomst i Tisvildeleje klokken 11:50. Der vil være tre timer til en herlig dukkert i det krystalklare vand, inden toget kører retur klokken 14.44. Alle børn, der har et badedyr eller en badebold med, kører gratis, dog højest to børn pr. betalende voksen. Billetterne sælges på Græsted Station og i toget. 

Hvor: Fra Græsted eller Hillerød station
Hvornår: Søndag den 11. og 18. august
Veterantoget.dk

 

Guidede ture 

Vejby-Tibirke Selskabet, et lokal- og kulturhistorisk selskab, har som formål at bevare kendskabet til egnens særpræg og indsamle kunst, litteratur og mediekunst, der er skabt af personer med tilknytning til egnen. Selskabet er åbent for nye medlemmer, der ved indmeldelse får den spændende årsbog. I løbet af juli måned er der flere guidede ture, der blandt andet byder på en vandretur. Se meget mere om medlemskab og ture på Vejby-Tibirke Selskabets hjemmeside. 

Se mere på: vtselskabet.dk 

 

 

 

 

 

 

CLOSE
CLOSE