Det sker i Hundested

Artikel af: Benedicte Bevensee - Jun 28 2019 kl: 10:06

Hundested Havn ligger mellem fjord og hav og lige midt i byens centrum. Her er der alletiders mulighed for at nyde den skønne natur, mens man i den gamle fiskerihavn finder en kultur- og oplevelseshavn. Om morgenen landes der fisk af de lokale fiskere, og senere emmer der af stemning fra gallerier, spisesteder, glaspusteri, bryghus og en oplevelsesplatform. Sommeren i Hundested byder på alt fra havnefest til kunst. 

 

FET_Hundested_sommerbio

 

Sommerbio Lynæs Surfcenter blænder igen op for gratis Open Air-bio til Danmarks smukkeste solnedgang. Igen i år er der sørget for varme popcorn, kolde sodavand og gode film. Kom og se eller gense nogle af de bedste film under åben himmel og i godt selskab. Filmene bliver offentliggjort på Lynæs Surfcenters Facebookside. Ud over bio er der også mulighed for at spise i cafeen, inden filmen starter. Inviter din familie, venner, nabo og din nabos nabo til et af sommerens hyggeligste udendørs arrangementer.
Hvor: Lynæs Havnevej 8
Hvornår: Torsdag den 25. juli og fredag den 26. juli
facebook.com/surfcenterdk

 

FET_Hundested_motortræg

 

Motortræf

Lyt, se og oplev verdens første træf for de berømte Hundestedmotorer. Det bliver en weekend med oplevelser for alle sanser og med spændende aktiviteter for såvel skippere og motorentusiaster som nysgerrige havnegæster. De karakteristiske dunke-lyde og røgringe vil fylde luften over Hundested Havn. Fra hele landet forventes fiskekuttere, andre erhvervsfartøjer, lystkuttere samt tre sejlskibe at stævne ud mod Hundested, hvor der i årene 1928 til 19990 blev fremstillet ikke færre end 2.512 Hundestedmotorer. Det var en af de mest populære motorer, da fiskeriet gik fra sejl til maskinkraft. Gæsterne på havnen får mulighed for at høre fantasifulde skipperhistorier om bord på fartøjerne, der på faste tidspunkter henover weekenden alle vil starte deres motorer og give fælles ”koncert”. Der er sikret én på opleveren for alle. 

Hvor: Hundested Havn
Hvornår: Fredag den 30. august til søndag den 1. september
visitnordsjaelland.dk

 

FET_Hundested_kunst

 

Kunsthusets sommerudstilling

Kunsthusets historie går næsten lige så langt tilbage som Gjethusets. Det er en af de bedst bevarede industribygninger i Frederiksværk og var tidligere modelværksted for de former, der blev brugt til støbning i Gjethuset. Sommerens udstilling med Kunsthuset er et eksempel på Gjethusets samarbejde med det lokale kulturliv. De seks kunstnere og designere arbejder med kunst og projekter, der vises på kunstmuseer, gallerier, kunsthaller, kulturhuse og museer i både Tyskland, Norge, USA, Belgien, Holland, Sverige, Japan og Danmark. 

Hvor: Halsnæs
Hvornår: Fra søndag den 30. juni til fredag den 9. august
oplevhalsnaes.dk

 

FET_Hundested_sommerkoncert

 

Grill og gratis sommerkoncert

Fredag den 19. juli tænder Halsnæs Bryghus op i grillen og sørger for sommerkoncert med Natasja Lee Dickinson. Natasja er en prisbelønnet og anmelderrost sangerinde med en unik og karakteristisk stemme. Hun spiller primært egne sange på både dansk og engelsk. I 2015 modtog hun prisen som ’Acoustic artist of the year’, og i 2016 modtog hun prisen som ’Songwriter of the year’ i forbindelse med hendes deltagelse på en country musik festival i Texas. I 2018 modtog hun folkemusikerprisen ”Årets Helge”. Grillen bliver tændt klokken 17.00, og der vil være musik fra klokken 20.00.
Bord kan reserveres på Halsnæs Bryghus hjemmesiden.

Hvor: Halsnæs Bryghus
Hvornår: 19. juli
halsbry.dk

 

FET_Hundested_hardinger

 

Hundested Havnefest

Fra torsdag den 4. juli til søndag den 7. juli er der sikret liv og glade dage i Hundested Havn. Hundested Havnefest starter op torsdag klokken 19.00 med kæmpe bankospil. Fredagen står på daginstitutionsarrangement, gratis tivoli, åbning af festplads og kræmmermarked, sjove konkurrencer og god musik. Lørdag er også en ren festdag med god underholdning for alle. Aftenen slutter af med Hardinger Band, der spiller på udendørsscenen, 90’er fest og bandet Tro Håb og Kærlighed, der lukker festpladsen af. Hele den festlige weekend sluttes af med fest i Lumskebugten, inden der takkes af for i år. 

Hvor: Hundested Havn
Hvornår: Torsdag den 4. juli til søndag den 7. juli
hundestedhavnefest.dk

 

FET_Hundested_kunsti-hals

 

Kunst i Halsnæs

Det helt særlige lys som nærheden til hav, fjord og sø giver i Halsnæs, har alle dage tiltrukket kunstnere og inspireret mange, både lokale og besøgende. Kunst i Halsnæs afholder Åbne Atelierdøre lørdag den 10. og søndag den 11. august. Besøg kunstnerne på Halsnæs og få et indblik i deres arbejde samt en god snak om kunst i kunstens tilblivelse. 

Hvor: Halsnæs
Hvornår: Lørdag den 10. august og søndag den 11. august klokken 11.00 til 17.00
visitnordsjaelland.dk

 

FET_Hundested_villahus

 

Himmelstorm Festival

Oplev et mangfoldigt program med musik, gøgl, poesi, kunst, workshops, dans, leg og akrobatik af høj kvalitet midt i den fine natur. Himmelstorm Festival finder sted tre dage i slutningen af juli i den økologiske landsby Dyssekilde i Torup. I tråd med beliggenheden sætter festivalen fokus på bæredygtighed, fællesskab og grønne værdier. Derfor er festivalens også non-profit, og det er foreningen Himmelstorm og en lang række frivillige, der arrangerer hele herligheden. Der serveres udelukkende økologisk mad og drikke på festivalen. 

Hvor: Den økologiske landsby Dyssekilde i Torup.
Hvornår: 26.-29. juli
himmelstorm.dk

 

FET_HalsnaesPels

 

Halsnæs Pelsfår 

Halsnæs Pelsfår har et lille husmandssted, hvor man holder får. Racen hedder Gotlandske Pelsfår og stammer oprindeligt fra Sverige. Det er nogle utroligt smukke dyr med krøllet pels i grå nuancer. Lammene fødes i april og maj, og hele sommeren lever de på græs og af modermælk. I den fine gårdbutik sælges der garn fra egne dyr og uldgarner fra danske leverandører. Der er også mange forskellige plaider, strikkede trøjer og bluser, skindveste i vaskbare lammeskind og tibetlam. Derudover sjaler i vævet uld eller
strikket i uld og mohair. Kort sagt kan du finde alt lavet af uld, filt og lammeskind. 

Hvor: Torupvejen 85
Hvornår: Torsdag og fredag klokken 14.00 til 18.00 samt lørdag klokken 11.00 til 15.00
halsnaes-pels.dk

 

 

CLOSE
CLOSE