Det sker i Gilleleje

Artikel af: Benedicte Bevensee - Jun 28 2019 kl: 13:32

Gilleleje er byen, der har formået bevare en stor del af det oprindelige fiskerlejes idylliske små stræder og stråtækte gale huse. Det er en livlig turist-, handels- og fiskerby med Sjællands største fiskerihavn som sit naturlige centrum. Byen har masser at byde på hele sommeren igennem. 

 

FET_Gilleleje_loc

 

Bakkefest

Fra fredag den 12. juli til og med søndag den 14. juli er der liv og glade dage, når Gilleleje Bakkefest 2019 løber af stablen. Kom med til nogle skønne dage med masser af aktiviteter og underholdning. Fredag lægger Wafande og Shaka Loveless ud på friluftscenen med alle de velkendte hits. Dagen fortsætter med flere festlige indslag og sluttes af med et brag, når Joey Moe gæster friluftscenen. Lørdagen starter med optog gennem byen og derefter afholdes den traditionsrige Damefrokost. Også lørdag bliver fuld af god musik, når Hjalmer charmer med varme og klassiske popsange, og når Suspekt, der er årets hovednavn, sørger for sprøde toner. Aftenen sluttes af med lys, konfetti og Hedegaard på scenen. Søndagen starter traditionen tro med Danmarks største gratis sildebord. Her vil John Mogensen Showband sætte stemningen. Som noget nyt vil der i år blive afholdt Esport event i Gilleleje Hallen. En weekend med gode oplevelser er sikret for alle. 

Hvor: Bøgebakken
Hvornår: Fredag den 12. juli til søndag 14. juli
bakkefest.dk

 

FET_Gilleleje_skib

 

Birthe Kjær & Feel Good Band

I samarbejde med Det Hvide Hus/Gilleleje Festival, præsenterer Kulturhavn Gilleleje Birthe Kjær og Feel Good Band. Det bliver en skøn sensommer Open Air på Kulturbroen. Aftenen byder, udover Birthe Kjær, også på underholdning fra De Stive Sømænd og Karen Marie Lillelund samt DJ Kasper Haagensen. Birthe Kjær turnerer med sit store, Feel Good Band, som består af rytmegruppen med tre blæsere samt to korpiger, der er under ledelse af kapelmester Ronnie Flyvbjerg. De Stive Sømænd med Karen Marie Lillelund sikrer, at selv den mest søvnige søulk kommer op på tæerne med deres fortolkning af gamle sømands- og drikkeviser. Sidst, men ikke mindst, afslutter DJ Kasper Haagensen aftenen. Han er godt kendt oppe i Gilleleje, og når han står bag pulten, kan han få alle publikummer med, uanset alder. 

Hvor: Kulturbroen, Kulturhavn Gilleleje
Hvornår: Lørdag den 3. august klokken 16.00 til 23.00
kulturhavngilleleje.dk 

 

FET_Gilleleje_torvedage3-copy

 

Torvemarked og loppemarked

Lørdage og søndage i løbet af sommeren har Gilleleje Handels- og Turistforening arrangeret torve- og loppemarked. Alle dage starter arrangementerne klokken 10.00 og slutter klokken 14.00. Hvis man ønsker at stille op med en bod, skal tilmelding ske til den ansvarlige for torvet, Susanne Hansen. Lørdag den 10. august samt 17. august er der eventdage, og det vil blive annonceret i Ugeposten og på Facebook: ”Gilleleje Byen på Toppen”, når tidspunkterne nærmer sig. 

Hvor: Torvet Gilleleje
Hvornår: Lørdage og søndage frem til 18. august
gilleleje.nu

 

FET_Gilleleje_sten

 

Mal på sten med Mugge P

Igennem et par somre har det været muligt for alle børn at få inspiration til at male på strandsten. Da det har været stor interesse for det, har Gilleleje Bibliotek og Kulturhavn Gilleleje igen sørget for, at man kan male på sten med Mugge P. Find en flot sten på stranden og tag den med op på Mezzaninen i Kulturhavnen, hvor Mugge P vil inspirere til fine motiver. Husk at stenen skal være helt tør. Arrangementet er gratis, og tilmelding er ikke nødvendig. Der er sørget for tusser og lak.

Hvor: Peter Fjeldstrupsvej
Hvornår: Hver mandag i juli, fra den 8. juli.
visitnordsjaelland.dk

 

FET_Gilleleje_lejmedvang

 

Vild med vand

Drømmer du om at prøve livet med sejlbåd, jolle, kano, kajak, dykning, vinterbadning, SUP, windsurfer eller sit-on-top-kajak af, så har du muligheden for at prøve det hele på en aktiv dag med hele familien. Alle klubber og foreninger rundt omkring havnen byder velkommen og stiller grej, udstyr og kyndig instruktion til rådighed. Det bliver en dag fyldt med oplevelser, fællesskab og vandaktiviteter for enhver smag. 

Hvor:  Gilleleje Havn
Hvornår: Lørdag den 3. august
Vildmedvand.dk

 

FET_Gilleleje_byvandring

 

Guidet byvandring 

Kom med på en guidet byvandring og hør om Gillelejes spændende historie. Gilleleje er en fisker- og turistby, bygget på sand og sild. Byens fiskere byggede i 1530’erne den første protestantiske kirke i Danmark, og i en 14 dage lang periode blev 1300 danskere af jødisk afstamning reddet til Sverige fra Gillelejeområdet. Alt det og meget mere fortæller kyndige guider, når der i juli og august hver mandag og torsdag er byture i Den gamle Bydel. Turene varer en times tid og har en længde på omkring en kilometer. Der sluttes af i Skibshallerne. Det koster 75 kroner, og entré til museet er inkluderet. For unge under 18 år er deltagelse gratis. 

Hvor: Ankeret på Havnevej
Hvornår: Hver mandag og torsdag fra den 1. juli til den 8. august.
visitnordsjaelland.dk 

 

FET_Gilleleje_lazy

 

Lazy Sundays på Kulturbroen 

Fire søndage i juli måned inviterer Kulturhavn Gilleleje til Lazy Sundays på Kulturbroen. Der vil være mulighed for at købe kaffe og croissanter, og der vil være second-hand tøjmarked. Der er mulighed for at købe en standeplads til tøjloppemarkedet, hvilket koster 200 kroner. Derudover vil der være forskellige events med Klink Tisvilde, Latin Trio, Woodhill Gin, Gant Keramik og yoga. Arrangementerne varer fra klokken 10.30 til 14.30. 

Hvor: Peter Fjeldstrup Vej 12
Hvornår: Søndage fra den 7. juli til og med den 28. juli.
visitnordsjaelland.dk

 

Nordkystens Kunsttriennale 

Kom og oplev Nordkystens landskaber og historie gennem kunsten. Hvad betyder arv for mennesker? Er arv et fælles ansvar? Hvordan former arv vores steder, vores samfund og den fremtid, vi går i møde? Disse spørgsmål danner fundamentet for kunst – og kultureventen Nordkystens Kunsttriennale 2019 med temaet arv. 19 nordiske kunstnere er inviteret til at lave nye værker til særlige steder i Gribskov. Tag cyklen, bilen eller vandreskoene på og oplev kunsttriennalens værker på Gribskov Kommunes kulturinstitutioner, i Grib skov, på Gilleleje Havn, ved Nakkehoved Østre og Vestre Fyr, på Søborg Slotsruin, Græsted Torv og i rundkørsel i Gilleleje på Bonderupvej. 

Hvor: Forskellige steder i Gribskov
Hvornår: Fra lørdag den 22. juni til søndag den 22. september

visitnordsjaelland.dk

 

CLOSE
CLOSE