Vilde aktiviteter

Artikel af: Lars Graabek - Nov 04 2019 kl: 14:28

Det gamle kystbatteri Charlottenlund Fort er andet end restaurant og campingplads. Fortet bruges også som tumleplads for børn og unge, der under vingerne af BKO Charlottenlund Fort skal motiveres til at røre sig mere.

 

FET_BKO_Charlottenlundfort

 

Måske har du set en flok børn og unge boltre sig lystigt på Charlottenlund Fort og lave nogle underlige lege og aktiviteter?
Hvis du har, har de formentlig været i gang med at udfordre sig selv i regi af BKO Charlottenlund Fort.

I dag er mange børn medlem af en idrætsforening, men der er også en del, som ikke er aktive i de forskellige foreningstilbud i kommunalt regi. Dem prøver Gentofte Kommune at nå og motivere ved hjælp af BKO Charlottenlund Fort, som skal give kommunens børn et sundt og aktivt udeliv og sørge for, at de for eksempel ikke hænger foran computeren hele tiden. Aktivitetstilbuddet er et alternativ til de traditionelle idrætters tilbud samtidig med, at de unge skal få udvidet rammerne for, hvad man kan lave af sjove og sunde ting i samspil med naturen og kulturen, som det lyder på godt kommunalt sprog.

Slå munk

BKO Charlottenlund Fort rummer udstyr og beskrivelser til flere hundrede aktiviteter med forskellige koncepter som for eksempel basis friluftsliv, Nintendo Games, utraditionelle bold- og fangelege, børnehaver i bevægelse, træklatring, vandaktiviteter og sansemotorik.

Der er rigtig mange boldlege at vælge imellem, og det er vist ikke alle sammen, der er en del af det normale pensum i skolens idrætstime eller til fodbold/håndbold-træningen. Kender du for eksempel til finsk fodbold, sæbebold, diamantjagten, ballebal, hollandsk fodbold eller kin-ball? Eller for den sags skyld til fangelegene slå munk, Garbaldi, Jurassic Park, Her kommer vi eller banke bøf?

Aktiviteterne er ikke begrænset til at foregå på sikker grund eller i jordhøjde. Man kan også spille kajakbold, vandbasket, vandrugby eller dyrke vandvolley med pilates bold. Eller komme lidt op i og lave lidt speedklatring, rebbane og opgaveklatring.

Arbejder med at motivere

Sådan kan man blive ved, her er virkelig tænkt kreativt af de to motionsmænd, der har fundet alle disse aktiviteter frem og nedskrevet i et hæfte på hele 177 sider, Jesper Grothe Pedersen og Leif Dorph Rasmussen. De er fra organisationen MOtivaTION ApS, som i forbindelse med BKO Charlottenlund Fort er blevet sat til at formidle Gentofte Kommunes idéer og tanker omkring aktivering af de unge. MOtivaTION arbejder med at motivere alle befolkningsgrupper til at bevæge sig mere ved udvikling af projekter, kurser og events. De skal i forhold til BKO Charlottenlund Fort ved hjælp af udstyr og aktivitetsbeskrivelser, introduktionskurser til nye brugere, åbent-hus-
arrangementer for børn og unge ifølge medarbejdere, inspirationsforløb for medarbejdere og inspiration i form af formidlingstimer, sørge for den daglige drift, mens Gentofte Kommune Børn, Unge og Fritid har det overordnede og administrative ansvar for BKO Charlottenlund Fort. MOtivaTION ApS skal også stå for at udvikle nye aktiviteter og indkøbe udstyr, alt efter brugernes behov.

BevægelsesKlart Område

Men hvor kommer navnet BKO fra og hvad går det egentlig ud på? Bogstaverne står for et BevægelsKlart Område er ifølge Dansk Idræts Forbunds betegnelse: ’Et offentligt tilgængeligt areal, der i kraft af selve rummet og en række faciliteter og redskaber inviterer til fysisk aktivitet, leg og udfoldelse.’ Det kan etableres for skoler, institutioner, foreninger eller borgere i alle aldre, men kræver vidt forskellige rammer alt efter hvilke målgrupper, indsatsen gælder for. MOtivaTION har i forbindelse med samarbejdet med Gentofte Kommune udviklet et mobilt BKO, som er et offentligt tilgængeligt område, der både i kraft af området (som her, Charlottenlund Fort) og et depot med forskelligt udstyr til aktiviteterne samt undervisere/instruktører med en viden om idræt og formidling, skal motivere til leg og fysisk udfoldelse. Så nu ved du lidt om, hvad dine og andre børn render og laver på Charlottenlund Fort, og du kan se mere på:
www.bkocharlottenlundfort.dk

 

 

CLOSE
CLOSE