Hole in one

Artikel af: Jan Pedersen - May 30 2017 kl: 14:13

30 timer i en deltagers liv holdt oppe imod samme 30 timer i arrangørens liv

holeinone_golf_art

Lav din første Hole in One og vind en bil.

Aarhus, 7. oktober 2016, kl. 18.00
Deltager, Michael; Går af putting greenen efter en halv times træning. Der går nogle arrangører og klubfolk rundt på anlægget. De sætter en masse bannere op til matchen i morgen og nogle flotte biler bliver kørt ud på anlægget. Tid til at komme hjem, vores datter kommer på weekend fra idrætsefterskolen, og jeg står for aftensmaden; røde bøffer og en flaske fra den lokale vin handler. Skal dog tidligt i seng, da jeg er tilmeldt GBB matchen i morgen i Aarhus GC Arrangør, Jan; Ankom til Aarhus GC 2 timer tidligere, vores outdoor bannere er nu på plads og bilerne fra vores lokale autoforhandler også placeret synlige og smukke. Pakker lastbil sammen, derefter en burger og fadøl i restauranten. Tjek ind på hotel, se opdateret nyheder, sove….zzz Aarhus GC, 8. oktober, kl. 07.00 Deltager; Der er morgenmad i klubhuset klokken 8.30, perfekt. Fem minutter længere tid under den varme bruser. Ankommer til golfklubben 07.30, gør udstyret klar, herefter op på driving range, lidt let opvarmning og så til morgenmaden 25 minutter senere. Svinget sidder godt i dag. Måske? Arrangør; Har været oppe siden kl. 06.00, tjekker ud, kører til Moesgaard Golfklub hvor lyden af flittige greenkeeper maskiner bekræfter GAMEDAY. Kigger til alle vores +100 bannere, de står snorlige og alt er klart til GBB deltagerne. Lidt morgendug på fairways og greens. Wauw Aarhus GC, 8. oktober kl. 08.30 Deltager; Briefing i klubhuset, anderledes koncept og specielt scorekort, vi bliver delt op i 4-bolde som a, b, c og d spillere. Jeg er A-spilleren og Kaptajnen på vores hold, og jeg får 4 tildelte slag. Alle ca. 90 deltagere samles til fælles foto på putting greenen, næste punkt på dagsordnen er gunstarten klokken 10.00. Vores hold skal starte på hul 11, ikke langt fra klubhuset. Så langt så godt. Arrangør; Forbereder de sidste detaljer, samler alle deltagerne, folk er lidt nervøse, de spiser lidt morgenmad mens jeg kører dem igennem GBBs herlige matchformat og holdscorekort, jeg kaster et par sjove kommentarer ind i forklaringen, betyder let latter men stadig fokusering blandt deltagerne. Fedt, at mærke folks koncentration.

Aarhus GC, 8. oktober kl. 10.00
Deltager; Hul 11 er et kort par 4 hul med et forholdsvis svært drive, da bolden gerne skal ligge over i venstre side af fairway lige før det går ned af bakken, derfra er der et 9jern ned på pladen. Jeg river den i venstre og lidt efter står der 5 på mit scorekort. Bedste score på holdet er 2 point, som opnås af spiller fra D-rækken. Arrangør; Deltagerne er i gang derude, det er tid til at jeg selv lige får noget morgenmad og en hurtig latte. Så begynder nye opgaver; bære kasser med præmier ind fra lastbil til klubhus, pakke goodie- bags, arrangere det store og bekostelige præmiebord, hjælpe med at få sat diverse fladskærme op, lægge kataloger frem på bordene, køre ud til deltagerne og se nogle få golfslag Aarhus GC, 8. oktober kl. 14.00 Deltager; Vi er lige blevet færdig med hul 8 som er et par 5 hul, hvor jeg misser min Birdie chance men beholder dog honnøren.

 

Vores hold skal starte på hul 11, ikke langt fra klubhuset. Så langt så godt. Arrangør; Forbereder de sidste detaljer, samle alle deltagerne, folk er lidt nervøse, de spiser lidt morgenmad, mens jeg kører dem igennem GBBs herlige matchformat og holdscorekort, jeg kaster et par sjove kommentarer ind i forklaringen, betyder let latter men stadig fokusering blandt deltagerne.

 

På vej til hul 9 (hvor bil til 370.000 kr. venter), et par 3 hul på 154 meter siger jeg til holdet: ”Måske har vi ikke så mange points, men nu kommer dagens vigtigste slag”. Da vi ankommer til teestedet, siger en af vores kvindelige spillere på holdet ”Her har jeg engang set en hole in one” – jeg svarer faktisk lidt i sjov…. ”og nu kommer du til at se en mere” ….. mens jeg tee’er bolden op. Jeg har valgt lidt rigeligt våben for den skal derop, tænker jeg. Der er 2-3 jerns modvind, og valget falder på en gammel 4-kølle som har været i min bag de sidste 20 år. Det tager 1,3 sekunder at svinge golfkøllen op på toppen og cirka 5 sekunder derefter har bolden tilbagelagt de 154 meter i luften og direkte ned i hullet !!!!!!!!! Alt stod stille, vinden var væk, alle holdt vejret. Sekunder blev til timer. Kun stangen stod og dirrede. Ud af golfvognen nede ved green sprang de to vidner, der var sat til at holde øje med et eventuelt hole in one, for det sker aldrig, når der er en bil på – men golfbolden lå nede på bunden, råbte de tilbage til os på teestedet. Vi stod bare og stirrede mod flaget – tiden stod stille, arrangøren kom farende.

holeinone_golf_art1

Arrangør; Jeg sidder i klubhusets restaurant, er ved at sende nyheder ud på Instagram og LinkedIn, da jeg pludselig hører banken på ruderne samt skrål og råben ude på banen. Jeg tænker; er en af udstillingsbilerne begyndt er rulle af sted i frigear eller har en deltager fået en golfbold i hovedet? Hmmm, så vågner jeg og forstår, at det utænkelige, det umulige, det utrolige og det vanvittige er sket: Hole in One på hul9!!! Der, hvor bilen holder parkeret, hvor vildt…puha, spæner derud med kamera, tager fotos, jubler, interviewer deltageren med den gyldne 4kølle. Wauw, vi kan næsten ikke tro det, men jo – bolden ligger sgu’ i koppen og hulkantens flossede tilstand vidner om en netop indfløjet massiv golfkugles intense boldflugt fra tee og direkte ned i hullet, hvilket udløser bil til 370.000 kr. Wauw, kan næsten ikke tro det.

Aarhus GC, 8. oktober kl. 15.00
Deltager; Interviews med TV2 Østjylland og TV Aarhus, som begge ankom til klubhus, inden jeg spillede sidste hul. Inde i klubhuset modtog alle mig med flotte klapsalver og højlydte lykønskninger, som jeg selvfølgelig kvitterede for med flere runder whisky til alle – hvis der ikke skal være fest nu, hvornår så?  Direktør og repræsentant fra bilsponsor kom og overrakte mig bilnøglerne ved en lille ceremoni foran putting greenen og foran 50 deltagere i GBB Matchen, og herefter trillede jeg af sted i min nye lækre bil. Arrangør: Havde ringet efter lokalmedier og pludselig blev både jeg, formanden og vinderen af bilen interviewet foran klubhuset. De andre deltagere klappede ivrigt og stemningen var fuldstændig overvældende inde i klubhuset. Jeg kørte præmieceremonien med vanlig rolig stil, men kunne godt mærke at jeg indvendigt var lidt rystet – på den herlige måde. Når sådan noget indtræffer, så er det verdens sjoveste job at bestride. Jeg pakkede sammen ved 18 tiden og efter 3 timers køretur og høj musik (for ikke at falde i søvn) var jeg atter tilbage hos familien ved 22 tiden. Wauw, sikke’ en dag !!!

 

CLOSE
CLOSE