Et maraton af en vinsmagning

Artikel af: Rasmus Schou - Aug 18 2015 kl: 09:40

Endelig et løb for levemanden. Drik og spis dig igennem 42 kilometer verdensklassevin.

FET_Le Marathon du Medoc_medoc1

 

Vi kan ligeså godt få det sagt med det samme: Le Marathon du Médoc er sindssygt.

8.500 yderst feststemte deltagere løber lørdag d. 12. september de klassiske 42.195 meter igennem nogle af verdens smukkeste vinmarker i Bordeaux. Og når man nu alligevel er her, er det jo dumt ikke lige at smage på varerne. Derfor er der opsat mere end 17 depoter, hvor nogle af verdens mest kendte vine udgør tørstslukker.

Og så er udklædning for øvrigt på- krævet. Man kan derfor sagtens løbe ved siden af Batman og blive overhalet af Louis d. 14’s fulde hof med både
svungne kjoler og opsat hår, mens der måske ligger en smølf i vejkanten og kaster op. At løbe Le Marathon du Médoc er en sælsom blanding af karneval,
drukorgie og løbende fest.

Man behøver ikke have taget den lange læge-uddannelse for at kunne se, at sådan en omgang meget hurtigt kan udvikle sig til et rent virvar.

Sommelier og restaurantchef på Københavns to-stjernede Restaurant Geranium, Søren Ledet, snører løbeskoene og drikker med. ‘Det er faktisk min maraton-debut,’ forklarer han og sætter i et stort grin, da Liebhaverboligen fanger ham til en snak om det forestående løb. ‘Så er man ligesom i gang, ikke?’ Søren Ledet skal løbe sammen med sin bror Martin, som – i forbifarten – har løbet 12 maraton – i år.

‘Ja, så det bliver nok noget med, at han hjælper mig igennem på løbet, og jeg forklarer ham om vinen. Han er i så god form, at han sagtens kan smage alle stederne og stadigvæk have overskud. Jeg har ikke tænkt mig drikke særlig meget vin undervejs, men jeg bliver nok liiige nødt til at smage Château Lafite Rothschild, som desværre allerede ligger efter 3 kilometer. Omkring halvmaraton-distancen ligger et af mine favorithuse, Château Pontet-Canet, som jeg nok også stopper for.’

En basisbillet for at løbe med koster 83 euro, og en prestigebillet 166 euro, hvor der også er frokoster og mere lir med.

 

Spis min gris

Undervejs i hele løbet er der selvfølgelig også masser af mad – mestendels østers, foie gras og lignende ‘god løbemad’. Med tre kilometer til mål står den for øvrigt på masser af champagne. ‘Ja, det er nok det maraton i verden, hvor der bliver slået FÆRREST løberekorder, haha. Til gengæld skal man have en lægeattest på, at man må deltage. Vi satser på at klare det på fem timer,’ forklarer Søren Ledet, hvilket svarer til lidt over 7 minutter pr. kilometer. Der er en officiel tidsgrænse på seks en halv time for at få sin medalje. Der er dog en del, som overskrider den – eller aldrig når i mål, men i stedet tåger festende rundt ude på ruten, bader i diverse Château springvand eller ‘…lige sætter sig og spiser en ordentlig bøf undervejs, som mange vist også gør.’

 

Løber i smoking 

Årets udklædningstema er: ‘Dressed up to the Nines’, hvilket betyder finere galla. Så Søren Ledet og hans bror har skaffet løbetøj, der ligner en smoking.

‘Og så starter vi også med høj hat og blazer på, så langt som vi orker. Vi smider det, når det bliver for varmt.’

Udover obligatorisk påklædning er det lige meget, om du har trænet i forvejen, om du er i dårlig kondi eller har gedigne tømmermænd – hvilket de fleste faktisk har. Der er nemlig seriøse fester aftenen inden selve løbet, hvor man ‘carbo-loader’ – altså spiser store mængder kulhydrater, typisk pasta, for at have noget energi til dagen efter. Médoc
deltagerne går dog også til den efter devisen – ingen pasta uden vin – og dét i rigelige mængder.

‘Det er én lang hyldest til selve livet. Jeg glæder mig,’ slutter debutanten.

 

FET_Le Marathon du Medoc_medoc2

FET_Le Marathon du Medoc_medoc3

Undervejs i hele løbet er der selvfølgelig også masser af mad – mestendels østers, foie gras og lignende ‘god løbemad’. Med tre kilometer til mål står den for øvrigt på masser af champagne.

FET_Le Marathon du Medoc_medoc4

 

FET_Le Marathon du Medoc_medoc5

CLOSE
CLOSE