Sommerland er én stor fest

Artikel af: Mette Andersen - May 30 2018 kl: 13:39

Der er ingen risiko for at komme til at kede sig i sommerhuset takket være stort udbud af fester, festivaler og events på havne og pladser mellem Hornbæk og Hundested.

 

FET_BYfest_Foto_-Astrid-Maria-Busse-Rasmussen

 

Billetter revet væk

Tisvildelejes ”Musik i lejet” er som sædvanlig i uge 29 fra 16. juli. Man vil kunne høre Jungle og J Hus fra England, Hayden James fra Australien og Dagny fra Norge og danske C. V. Jørgensen, Scarlet Pleasure, Maximillian og Analogik.
Billetter til festivalen blev dog revet væk på et kvarter allerede i efteråret.
www.musikilejet.dk

 

FET_BYfest_28060853_1628742900551843_4442651843530347766_o

 

Danske navne på plænen

Plænen foran Gillelejehallen på Bøgebakken omdannes til den årlige Gilleleje Festival 27.-28. juli, som med pauser har eksisteret siden 1980´erne, hvor den også en overgang holdt til ved Falck-stationen. Der vil være kendte især danske musiknavne, hvilket vil fremgå på www.gillelejefestival.dk 

 

FET_TisvildeLejeGåriFisk

 

Fang og spis fisk

”Tisvildeleje går i fisk” holdes første lørdag i juni, som i år falder på den 2. Hvis vejret er ok,
sættes garn med erfarne fiskere. Programmet for resten af dagen byder på musik, kunst, livreddere i aktion, sauna på stranden med vinterbadere og mulighed for at købe fiskemad som sild, også røgede, stenbiderrogn, jomfruhummere, blæksprutter, rødspættefileter m.m.
Program og øvrig information finder du i facebookgruppen ”Tisvildeleje går i Fisk.”: www.facebook.com/groups/972082046197258/

 

FET_Byfester

 

Stem på Årets Fisk

Kunstforeningen ”Kunst i fileten” udstiller malerier, skulpturer og kunsthåndværk af kunstnere fra Gribskov kommune i Fiskernes Filetfabrik på Alfavej 25 i GIlleleje, hvor der har været holdt udstillinger siden 1990. Det sker mellem 15. juni og 15. august. I perioden, hvor der holdes åbent alle dage kl. 11-22, er der også aftener med levende musik. Publikum kan stemme på årets kunstner, som bliver udråbt til Årets Fisk!

www.kunstifileten.dk

 

FET_BYfest_IMG_6946

 

Mød Kildetrolden

Første weekend i august d. 4.-5. holdes Kildemarked, Alleen 1 i Tisvildeleje. Kunsthåndværkermarkedet er blevet en fast tradition, hvor 80 boder står klar med produkter og arbejdende værksteder. Der er også salg af mad og drikke, musik og underholdning og aktiviteter for børnene med Kildetrolden for de mindste.

www.kildemarkedet.dk

 

FET_Byfester2

 

Tovtræk og kaproning

5.-8.juli afholder Hundested Fiskeriforening havnefest med kendte indslag som tivoli, levende musik, banko, Hawaiibar, sliskeræs, kaproning i travalje (antik type af arbejdsbåd) og tovtrækning. Og mon ikke også der kan købes noget at spise og drikke på havnepladsen?

www.hundestedhavnefest.dk

 

FET_Bakkefest

 

Bakkefest siden 1918

Gillelejes legendariske Bakkefest holdes anden weekend i juli i år for 100. gang. 6.-8. juli forvandles p-pladsen foran Gillelejehallen til én stor festplads med boder, øltelte, tivoli, legeplads og levende musik. Bakkeselskabet, som står bag, blev stiftet i 1918 for at opkøbe og gøre strand-
arealer tilgængelige for alle. De arealer udgør i dag hovedparten af strandene i Gilleleje øst og vest for havnen. Overskuddet går til vedligeholdelse af badebroer, bænke m.m. og til et stort Sankt Hansbål på stranden.

www.bakkefest.dk, www.gilleleje.nu

 

FET_BYfest_Fotograf_Erik-Rosenløv-Løytved

 

35 lokale kunstnere

Kunst på molen i Hornbæk afholdes 7.-8. juli med udstilling og salg af kunst udført af kunstnere med lokal tilknytning. Arrangementerne med op til 10.000 besøgende er årligt tilbagevendende første juli-weekend med musik og 35 stande bemandet med kunst og kunstnere.

www.hornbaekkunstnerne.dk

 

FET_BYfest_OH3C2P0

 

Sild til du segner

Sildens dag 4. august er arrangeret af Gilleleje Rotary i havnens auktionshal. Her kan spises al den sild, man orker for 50 kr. plus en kølig fadøl. Sildene er af 10-12 forskellige slags. Et endnu ikke afsløret dansk musiknavn vil underholde. Samme dag vil der også være Vild med vand-event for måske kommende sejere, roere og vinterbadere samt Open Air Opera-event med tre kongelige operasangere og mulighed for picnic.

www.visitnordsjaelland.dk, www.gillelejesejlklub.dkwww.vildmedvand.dk

 

FET_BYfest_FotoSusanneBuhlhornbkhavnefest201789050_srcset-large

 

Alle havnefesters moder

Hornbæk Havnefest afholdes sidste weekend i juli for 137. gang! Festen lægger vægt på at være for hele familien, og overskuddet går til havn og idræt. Der vil være tivoli, koncerter, mad og drikke, sliskeræs i udklædning og damefrokost med deltagelse af byens brandmænd. Billetter købes i forvejen eller ved indgangen til én eller alle tre dage. Det, der engang hed Sommerfesten, sigtede mod at tjene til udvidelse af havnen, som det skete flere gange. I dag kommer henved 12.000 besøgende for at deltage i events og boder bestyret af frivillig arbejdskraft.

www.hornbaekhavnefest.dk

 

FET_BYfest_IMG_3698

 

I lære som kunstner

Billedfestival afholdes på Birkepladsen foran Tisvildeleje station 8. juli. Der vil foruden udstilling af diverse kunst være chance for at øve sig og prøve sig selv af som kunstner inden for graffiti, serigrafi, maleteknik, portrættegning og paptryk.

www.billedfestival.dk

 

FET_BYfest__DSC0959

 

Yoga for alle

Den 30. juni og 1. juli afholdes Yoga Festival i Tis-

vildeleje på Stejlepladsen, hvor der tilbydes forskellige yogaformer. Der er også mulighed for at møde yogalærere og den italienske yogi Andrea Boni. Mere om program og pris på:

www.tisvildeyogafestival.com

 

FET_BYfest_18518012_686029001605169_1806030661566264888_o

 

Offroad-løb fra P-plads

X-terra giver mulighed for at træne offroad-løb i uge 26: Mød op på den store p-plads ved stranden.

I weekenden den 30. juni og 1. juli afholdes X-terra-stævnet i Tisvilde med 1000 nordiske offroad- deltagere.
Tilmelding til gratis at deltage i 14 træninger sker på www.xterranordic.com

 

FET_LYnaes_Havnefest

 

Lynæs har også én

29.-31. juli afholdes havnefest i den idylliske havneby Lynæs med gratis sildebord og diverse underholdning og musik. Se blandt andet kaproning i travalje – en åben bådtype fra 1700-1800-tallet.

www.smilingdanmark.dk

 

 

CLOSE
CLOSE