Februar aktiviteter på Østerbro

Artikel af: Lars Graabek - Feb 05 2018 kl: 13:05

Februar er vinterferie- måned, men hvad skal alle vi, der ikke skal af sted på ski eller solferie, lave i den kolde måned? Her er fem forslag til lidt sjov på Østebro.

 

FET_Galleri-Comicart-2

 

Galleri Comicart viser tegneseriekunst

De kalder sig selv for Danmarks hyggeligste Galleri, Comic art på Trepkasgade 5. Det er et internationalt tegneseriegalleri, som både køber, sælger og udstiller original tegnekunst med speciale i tegneseriekunst. Det farvestrålende galleri handler også med bladkunst, illustrationer, litografier og malerier.

På galleriet kan man blandt andet møde Ole Ahlberg, der er blevet kendt for sine humoristiske oliebilleder af Tintin i selskab med bare damer. Legenden Carl Barks, der tegnede de suverænt bedste historier om Anders And, Rip, Rap og Rup samt Onkel Joakim, har også adskillige litografier, signerede forsider og andet guld i galleriet. Andre pletskud er produktioner fra Hugo Pratt (Corto Malteses skaber), Will Eisner, manden bag The Spirit, den erotiske mester Milo Manara samt danske Peter Madsen, der skabte tegneserien Valhalla.

Galleri Comicart, Trepkasgade 5, Telefon 2421 4813, www.comicart.dk 

 

FET_Krudttønden-billede

 

Vinterjazz i Krudttønden

Mange kender sikkert den jazzfestival, som Copenhagen Jazz Festival Fonden arrangerer om sommeren. Færre ved, at de også står bag den landsdækkende Vinterjazz Festival, der omfatter mere end 500 koncerter over hele vinteren. Det særlige ved festivalen er mikset af spillesteder og lokationer. Det går lige fra et forsamlingshus i den mindste flække til DR’s flotte koncerthus – og til koncerter i Østerbros egen Krudttønden. Her kan man blandt andet opleve vokalgruppen Singers den 18. februar samt Another World Quartet and friends den 23. februar. Sidstnævnte er en skøn blanding af ghanesiske Ameton trio og Katrine Suwalskis afrojazz gruppe Another World. Der er lagt op til et forrygende møde mellem dansk vinterjazz og ghanesisk afrobeat og highlife.

Krudttønden, Serrildslevvej 2B, Telefon 3530 3060, www.krudttonden.dk   

 

FET_FCK---Atletico-Madrid

 

FCK – Atlético Madrid

Lodtrækningen var den værst mulige set ud fra sportslige kriterier, men 16-delsfinalen den 15. februar i Europa League mellem FCK og Atlético Madrid tegner uhyre interessant. Især fordi den første kamp spilles i Telia Parken. Her har FCK præsteret flot i de mange europæiske opgør, de har været involveret i de sidste år.

Holdet fra den spanske hovedstad har med den karismatiske træner Diego Simeone i spidsen præsteret magnifikt siden 2013. Atlético Madrid blev spanske mestre i 2014, og de nåede Champions League-finalen i både 2014 og 2016, så det er på alle måder et europæisk tophold, københavnerne skal op imod. FCKs (spinkle) chance er, at modstanderne undervurderer dem. Kan de holde Atlético fra scoringer og selv få 1-2 mål puttet ind, kan miraklet måske blive fuldendt i Spanien.

Telia Parken, Europa League 16-delsfinale mellem FCK – Atlético Madrid,
den 15. februar kl. 21.05
teliaparken.dk

 

FET_Dining-week

 

Dining Week

Dining Week er Danmarks første restaurantfestival og Europas største af sin art. Copenhagen Food Festival og San Pellegrino har hvert år siden 2011 samlet et udvalg af de bedste og mest interessante restauranter i Danmark i vinterferieugen. Fælles for de mange restauranter er, at de serverer en tre-retters menu samt en Pellegrinovand til 215 kr. + et billetgebyr på 25 kr. Restauranterne spreder sig over alle tænkelige køkkentyper i alle afkroge af landet. På Østerbro deltager restauranterne Ristorante L’Imperatore, Jean Claude, PS Bar & Grill, Charlottehaven, Letz Sushi (Nordhavn) samt Restaurant Metier. Deres menuer omfatter forskellige fiskeforretter og glaserede beder, hovedretter som kalvecuvette, braiseret svinebryst, Ballotine de poulet krydret med lækre desserter. Velbekomme.

Diningweek.dk 

 

FET_Republique-Sukker

 

Sukker på Republique

Teatret Republiques forestilling Sukker er første del af trilogien En nations selvhad – Danmark mellem skam og selvovervurdering. Det er en fortælling om vores fortid i Dansk Vestindien fyldt med tro, tvivl, begær, myter og mord. Danskerne er rejst ud i verden, videbegærlige og forførte af det fremmede, men også grådige efter mere rigdom. Gennem flere hundrede år strømmer sukkeret fra Vestindiens slavekolonier til København. I 1878 bryder Danmarks største arbejderopstand ud på St. Croix for siden hen at blive fortrængt fra den danske historieskrivning. Forestillingen spørger hvorfor? Teatergruppen Det Olske Orkester er kendt for sine eksperimenterende, fysiske teaterforestillinger og har vundet flere priser, blandt andet en Reumert for forestillingen Dengang vi blev væk i 2013.

Republique, Østerfælled Torv 37 fra 27. februar til den 10. marts
republique.dk

 

CLOSE
CLOSE